Binnen de elementen van LOVE hondentraining is 'Evenwicht' het vierde en tevens laatste element. 

Hoe kunnen we invulling geven aan de behoeften die alles te maken hebben met Evenwicht?

 

Je leert in dit hoofdstuk om een evenwichtige omgeving voor je hond te creëren en het belang daarvan.


Dit leer je door middel van de elementen rust en balans terug te brengen in het dagelijkse leven van je hond. 

 

Je leert het herkennen van stress-signalen, het omgaan met stress en het verminderen daarvan.

 

Daarnaast leer je over het stimuleren van sociale vaardigheden.

 

Ten slotte heeft voeding en voortplanting te maken met het creëren van evenwicht.

 

De basisinformatie staat hierover in het boek vanaf bladzijde 102. De filmpjes die je hiernaast kunt zien zijn aanvullend aan deze theorie.

 

Een rustige gemoedstoestand

Een hond met een rustige gemoedstoestand reageert minder explosief, kan zelf beter na-denken en oplossingen verzinnen, trekt minder aan de riem. Wat zijn negatieve invloeden op de gemoedstoestand van je hond, je leert het in dit filmpje!
* De invloeden die de rustige gemoedstoestand van je hond juist op een  positief beïnvloeden, lees je in het boek vanaf pagina 105!


Van druk naar rustig

Deze oefening sluit aan bij bladzijde 107 van het boek. Als een hond druk blijft na opwinding is het aan te raden de hond te kalmeren. Indien de hond namelijk druk blijft is de hond eerder in staat om ongewenst gedrag te laten zien, denk maar aan blaf en sloopgedrag. Indien je dus een echte stuiterbal hebt of een hond die moeite heeft om alleen thuis te blijven, is deze oefening handig om meerdere malen per week uit te voeren


Het belang van een goede fokker

Dit filmpje sluit aan bij pagina 110-111 van het love hondentraining boek. "Er worden tienduizenden pups per jaar verkocht. Als je een pup wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je zeker weet dat jouw hondje een goede ontwikkeling heeft gehad vóór zijn 7e levensweek én in de baarmoeder. Stresshormonen hebben een negatieve invloed op de hersenontwikkeling van de pup, waardoor de pup een toegenomen kans heeft op gedragsproblemen".


Hondenvoeding

"Hondenvoeding is veel in het nieuws de laatste tijd. Er wordt veel gepraat over de voor en nadelen van vers vlees en brokken zonder granen. Naar mijn mening wordt er tijdens deze discussie een groot onderdeel vergeten..."
Dit filmpje sluit aan bij blz. 117 van het Love Hondentraining boek. 


Dit was alweer het laatste filmpje, wil je nog meer leren?

Lees eens mijn blogs :)