Mijn werkwijze

Probleemgedrag ontstaat net zoals bij mensen op dezelfde manier als bij honden. We zijn prikkelbaar als we pijn hebben, we zijn chagrijnig als we te weinig slaap krijgen, onze gemoedstoestand is beïnvloedbaar door omgevingsfactoren, voedingstoffen en eerder meegemaakte gebeurtenissen of trauma's. De hond uit zijn gevoel door te blaffen, grommen, bijten, weg te duiken of bijvoorbeeld te gaan trillen. Het gedrag wat je hond laat zien in slechts een symptoom van het probleem.

Als je dus problemen wilt oplossen is het belangrijk dat je leert om verder te kijken dan alleen het symptoom. Dit vergt ontzettend veel kennis. Ik heb bijvoorbeeld geleerd over de invloeden van de baarmoeder, stressreductie, neurotransmitters, pijn, hormonen, voedingsstoffen, behoeften van de hond en de invloed van verschillende therapievormen.

 

In consulten kijk ik bijvoorbeeld naar al deze invloeden en stel ik een plan op waardoor stap voor stap gewerkt kan worden aan het gedrag van de hond. Zo help je jouw hond om van onderaf het probleem aan te pakken en op langer termijn blijvende resultaten te behalen (LET OP: ivm de geboorte van mijn zoontje en aanhoudende bekkenklachten kan ik momenteel geen consulten doen).

Mijn boek en filmpjes helpen je met de basiskennis waardoor je zelf ook aan de slag kunt met het gedrag van jouw hond.